Interesse for krypto opp i Hviterussland som „Informasjonskrig“ raser

Midt i ubekreftede rapporter som kommer fra Hviterussland, kan nasjonen snart innføre valutaromsgrenser – et trekk som noen tror kan føre innbyggere til kryptokost.

Protester og streik fortsetter i landet etter at et omstridt stort valg førte tilbake den sittende president Alexander Lukashenko til makten

Og per et Bitcoin Era innlegg fra Hviterusslands økonomi, en kanal med over 29 000 medlemmer, er Lukashenko-regimet satt til å utstede et inngrep i valuta- og bankaktiviteter.

Innleggets forfattere hevder at drakoniske tiltak er i rørledningene i Minsk, med alle valutakjøp som er satt til å bli forbudt bortsett fra godkjente etterretningsbyråer, et forbud mot „transaksjoner med utenlandske partnere“, et forbud mot handelstilbud som benytter seg av utenlandsk valuta og opprettelse av et organ som vil bli autorisert til å fryse og blokkere internasjonale transaksjoner.

Noen mener at hvis banker samarbeider i planer som de som er skissert ovenfor, kan borgernes eiendeler i det vesentlige bli verdiløse – og føre dem til å søke alternativer som kryptokjøp.

Hviterussiske sentraler sier at virksomheten har gått siden protestene begynte tidligere denne måneden, spesielt ettersom bankene nå tar ekstra store renter for kjøp av dollar og euro.

Insiderer av kryptoindustrien har imidlertid advart om forsiktighet – og oppfordrer innbyggerne til å være klar over at en „informasjonskrig“ har begynt, og råder at de unngår å bli fanget i den.

RBC siterer Artem Strelchenok, administrerende direktør for den hviterussiske kryptobørsen Free2ex , og sier at eksisterende forbud mot innenlandske avtaler som benytter seg av utenlandsk valuta har vært i kraft i mer enn fem år. Han la til at resten av tiltakene som ble nevnt i Telegram-posten hørtes ut „som tull.“

Strelchenok lagt til

“Interessen for krypto har økt siden [protestene begynte]. Det er også verdt å huske at kryptoassetter har vært populære i flere år i Hviterussland. Det er logisk at folk nå husker dette. Jeg vil understreke at hviterussisk lov regulerer kryptosektoren. ”

Som tidligere rapportert , har det også kommet forslag om at Minsk kan bruke kryptosektoren, som utgjør rundt 4% av BNP, for å omgå amerikanske eller EU-pålagte sanksjoner. Noen advarte om at kryptoindustrien kunne tvinges til å «velge en side» – bestemme seg for om de skulle kaste inn lojalitetene deres med pro-EU og USA-tilknyttede teknologifirmaer eller Russland- eller Kina-tilknyttede foretak.