Crypto weekend: Ethereum presteert beter dan Bitcoin met 8% winst

Het grootste slimme contractplatform ter wereld, Ethereum, presteert momenteel beter dan zijn grote broer, die dit weekeinde meer dan 8% wint, nu het zijn hoogtepunt van 2020 nadert.

De Crypto-activamarkten namen een beetje een duik in het weekend toen Crypto Bull zich terugtrok van zijn hoogtepunt van 33 maanden van $16.000. Ongeveer $20 miljard werd weggevaagd van de totale marktkapitalisatie, maar de verkoop was van korte duur.

Zowel Bitcoin als Ethereum herstelden zich snel en BTC keerde terug naar $15.600 terwijl Ethereum 8% toevoegde in een klim van $425 naar $460. Sinds het begin van dit jaar heeft Ethereum tot nu toe 250% gewonnen, terwijl Bitcoin slechts 115% heeft weten te bereiken.

Populaire analisten, zoals Josh Rager, hebben ETH opgepikt, en hebben de discrepantie in de afstandsvorm all-time highs opgemerkt. Hij verklaarde dat BTC momenteel slechts 26% verwijderd is van zijn all-time high, maar ETH daarentegen is momenteel meer dan 208% verwijderd van een all-time high prijs.

De trader heeft zich gericht op een eventuele verschuiving naar de $700-800 prijsklasse voor Ethereum die begin 2021 zou kunnen gebeuren.

Met Ethereum nog steeds zo ver weg van de piek, ziet de lange termijn grafiek er uitnodigend uit vanuit een entry point perspectief.

Grondbeginselen van het ethereum

Fundamenteel zijn de Ethereumprijzen gedreven door de inzet van het depositocontract voor het inzetten op de langverwachte ETH 2.0 Beacon Chain. Dit is voor ongeveer 1 december gepland, op voorwaarde dat de drempel kan worden gehaald.

Een minimum drempel van 16.384 validatoren die 32 ETH deponeren is nodig een week voordat de genese van de ETH 2.0 blokketen kan plaatsvinden. Dit komt overeen met een totaal van 524.288 ETH of ongeveer 236 miljoen dollar aan prijzen van vandaag. Op dit moment zijn er ongeveer 48.900 ETH gestoken, of ongeveer 9,3% van het doel, volgens de ETH 2.0 Launchpad explorer.

Analisten suggereren dat de inzet zal toenemen zodra de Fase 0 van de Serenity Ethereum upgrade is gelanceerd en dit zal waarschijnlijk de vraag en de prijzen beïnvloeden.

ETH-prijsvooruitzichten

De twee analisten hebben zich gericht op tussen de $600 en $800 als prijszones op langere termijn voor Ethereum, maar op een kortere tijdsspanne moet het eerst zijn hoogtepunt van $480 in september overtreffen. Zodra dit gebeurt, is het volgende weerstandspunt rond de $540, maar tegen die tijd zal de stierenmarkt in volle gang zijn en zullen de prijzen naar verwachting blijven stijgen.

Het prijsniveau van $400 is cruciaal geweest; het fungeerde als springplank tijdens een rally eind 2017, en zou dat ook kunnen doen tijdens de volgende stierenmarkt. Het blijven hangen boven de $400 is erg bullish voor Ethereum en het ziet er naar uit dat het nog veel verder moet lopen.