Bitcoin er mindre flyktig enn mange S & P 500-aksjer

Bitcoin har lenge blitt beskrevet som ”flyktig”. Men et investeringsforvaltningsselskap har påpekt at bildet er mer komplekst.

  • Bitcoin har stadig blitt kalt „flyktig“.
  • Men investeringsforvaltningsselskapet VanEck sammenlignet valutaen med aksjene på S&P 500.
  • Firmaets forskning fant at Bitcoin var mindre volatil enn 112 selskaper i indeksen.

Bitcoin er mindre volatil enn mange aksjer, ifølge investeringsforvaltningsselskapet VanEck.

Firmaet sammenlignet kryptovalutaen med selskapene på S&P 500

Firmaet sammenlignet kryptovalutaen med selskapene på S&P 500 og fant at Bitcoin var mindre ustabilt enn 112 av dem i løpet av en 90-dagers periode. Det siste året var Bitcoin en bedre innsats enn 145 aksjer i indeksen.

Bitcoin har blitt sprengt av noen i verden av tradisjonell finans på grunn av volatiliteten. Men VanEck sa at historien ikke er så enkel som tidligere antatt.

„Mens bitcoin fortsetter å være en flyktig eiendel, kan det overraske forskere og investorer om hvilke andre store eiendeler som har vært mer volatile enn bitcoin,“ sa firmaet i et blogginnlegg på fredag.

„Mye av volatiliteten de siste årene kan tilskrives følsomhet for liten total markedsstørrelse, regulatoriske hindringer og generelt begrenset penetrasjon i ordinære aksje- og kapitalmarkeder.“

Firmaet la til at et amerikansk Bitcoin-børsnotert fond

Firmaet la til at et amerikansk Bitcoin-børsnotert fond (et investeringsmiddel som sporer valutaens verdi) ennå ikke eksisterer, men når det gjør det, kan det „vise lignende volatilitetsegenskaper som mange aksjer i kjente indekser og ETF-er. . ” VanEck trakk sin egen søknad om en Bitcoin ETF.

Dette er ikke første gang Bitcoin har vist seg å være en bedre investering enn tradisjonelle aksjer. En investor satte $ 1000 i de 10 beste kryptovalutaene i januar 2019 som et eksperiment, og de digitale eiendelene – inkludert Bitcoin, Ethereum og Bitcoin Cash – ble vinnende.